maandag 14 mei 2018

Het Depot & Arboretum De Dreijen


Het Depot, dat we gisteren met onze Club bezochten, was een grote verassing. Alhoewel het de enige middag van de hele week was dat het goot van de regen, heeft ons dat niet gedeerd. Net voor de grote buien bezochten we arboretum De Dreijen (zeg maar de tuin van het Depot) dat werd ontworpen door de bekende tuinarchitect Leonard Springer,
 
(tevens ontwerper van Oosterbegraafplaats Amsterdam, tuinen landgoed Duin en Kruidberg Santpoort, gedeelte tuin van paleis Soestdijk, om maar wat te noemen) in de voor hem kenmerkende, schilderachtige landschapsstijl met grasvelden, gebogen paden, boom- en heestergroepen en prachtige hoofd- en zichtassen. Alles stond in bloei, had net gebloeid of stond op het punt te gaan bloeien. Een mooier jaargetijde om het arboretum te bezoeken is er niet.
Daarna Het Depot. Voor de meesten van ons was dit het allereerste bezoek, sommige leden waren zelfs nog nooit in Wageningen geweest…..lololol, kortom dit museum was EEN ONTDEKKING. We gaan hier geen verslag doen van wat we allemaal gezien hebben, onze foto’s spreken voor zich en diegene die deze excursie hebben gemist en hier nog nooit zijn geweest raden wij aan zo spoedig mogelijk naar Wageningen af te reizen.
We hadden een prima gids en hebben veel gezien (gigantisch groot museum). Wat een prachtige, fascinerende en aansprekende beelden in brons, keramiek, hout, glas, marmer enz. Wij komen hier beslist weer terug!

FOTOGALLERIJ
Foto's: Ingrid de Graaff

Snelste inzending: Jos Speller (geintje)

De kas moet altijd kloppen
 



Van TheClub
 
Van hout, van Vrouw
 
Van Hout, van Lesbos en van Gerhard Lentink
 
Van hout, van Arm & Been
 
Van hout, van vorm
 
Van hout, van Vrouw
 
Van glas, van Man
 
Van TheClub 2
 

  Tekst: Noon   
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten