zaterdag 2 mei 2020

Leuke Blogs en Websites over Kunst en Reizen 2

Lieve Allemaal
In deze tijden van beperkingen en thuisblijven gaan we door met het verstrekken van leuke tips en info, die online te vinden zijn, dus "Ter Afleiding en Ter Leering ende Vermaak".
We geven weer leuke links betreffende Kunst & Cultuur, Literatuur & Boeken, Binnenhuis Architectuur & Tuinieren, Reizen & Koken. 

Wat gebeurt er allemaal online in deze tijd?
  We beginnen met de grootste hit op INSTAGRAM, sinds de laatste weken. Dat is de hashtag #tussenkunstenquarantaine. Gestart door een paar Nederlandse meiden. Ontzettend leuk om te volgen, er zitten hele creatieve imitaties bij.
 Als je geen lid bent van INSTAGRAM kan je je HIER 
eenvoudig aanmelden en inschrijven. Als je een account hebt aangemaakt hoef je daar zelf nooit iets mee te doen of in te zetten, maar je kan dan wel alle leuke, beroemde en zeer creatieve andere accounts volgen. Klik HIER om te zien hoe het werkt.
Voor het tussenkunstenquarantaine account klik HIER

De Amsterdamse Anneloes Officier heeft een coronavariant bedacht dat enorm aanslaat op sociale media: ’Tussen kunst en quarantaine’. Elk kunstwerk krijgt een eigen quarantaineversie. Mensen op sociale media poseren met drie attributen, geheel in isolatiestijl. Het levert hilarische plaatjes op. En er ook komen inzendingen uit ArgentiniĆ«, Canada, Iran. Het account reikt in amper twee weken richting de zestigduizend volgers. „Er zitten een paar hele goede imitaties tussen. Volgers zijn o.a. Het Rijksmuseum en vele andere Nederlandse Musea en zelfs het Chateau van Versailles.
Hier volgt een voorproefje van wat er allemaal op dit geweldig leuke account te zien is:


Hier nog 2 video's die grote online hits zijn geworden in deze Corona tijd
Amsterdam 2020
A film by Kadir van Lohuizen. Kadir's hommage to Ed van der Elsken and the beautiful city of Amsterdam under COVID-19. Het kan zijn dat je de video zelf moet starten door op de knop links onder in beeld te klikken. Het duurt ook even voordat het opstart maar je geduld wordt beloond.
KLIK HIER
En hier - met reden - de beroemdste
De dansers van de Parijse Opera blijven thuis in training
tijdens de Corona crisis

KLIK HIER

We gaan door met links naar:

Cultuur & Kunst:
The Cultural Lifestyle
Stap over de drempel van het theater, operagebouw of museum en stort je in het culturele leven van jouw stad. Wij gidsen je een beetje want het aanbod is enorm.

De Kunstmeisjes  KLIK HIER  en Cultypleasure  KLIK HIER
2 leuke en verfrissende blogs over moderne kunst, geschreven door jonge mensen met een oog voor kunst en als liefhebberij. De moeite waard.             

Literatuur Blogs:
de FactorTaal
Ik studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht met als afstudeerrichting Moderne Nederlandse letterkunde. Ik ben een fervent lezer van literatuur, met een bijzondere voorliefde voor poĆ«zie. Daarnaast lees ik diverse kranten, opiniebladen en tijdschriften over kunst, literatuur en jazzmuziek. KLIK HIER

De Koninklijke Bibliotheek
Info en blogs over Nederlandse literatuur & taal

De 6 beste weblogs over literatuur

lAmsterdam
Cultuur blog over onze hoofdstad

Na de Kunst & Cultuur tijd voor ontspanning. Op dus naar Huis Tuin & Keuken:
Huis & Tuin:
House & Garden
De enige echte! The latest news

Home & Garden
Kan natuurlijk ook in het Nederlands, ondanks de naam

BinnensteBuiten
Het leukste TV programma van Nederland, heeft ook een heel leuk weblog

Monty Don
De beroemde Engelse Tuin Expert heeft ook een heel informatief weblog. KLIK HIER

National Geographic
De 10 mooiste tuinen ter wereld - volgens NG - met links naar de desbetreffende tuinen

8 leukste interieur blogs

En nu.....op naar de keuken. In tijden van Corona DE plek voor creativiteit, inspiratie, vreugde en voldoening. "Geen tijd voor koken" is nu geen houdbaar excuus meer! Ik ben een echte fan van de buitenlandse keuken. Met plezier heb ik een paar heerlijke en inspirerende websites gevonden. Probeer eens wat nieuws, wat anders, er gaat een wereld voor je open.

Kook & Recepten Blogs
OrangeBlossom
Op dit moment een van mijn favorieten! My name is Merijn Tol, I’m based in Amsterdam. My passion and love are mostly devoted to the Mediterranean kitchens from the east to the west, from Beirut to Marrakech and from Palermo to Tehran and everything in between. And sometimes outside too. KLIK HIER   

ChefIndia 
Chef India werd gestart na een ruzie tussen Shabeer & Raqeebah….met als gevolg de heerlijkste recepten uit India. KLIK HIER 

Ervaar Japan 
Blog over Japan met heerlijke Japanse gerechten. KLIK HIER 

Vegetarisch met Yotam Ottolenghi 
The one and only! Beter wordt het niet. KLIK HIER 
en hier zijn eigen website met recepten KLIK HIER 

Uit Pauline's Keuken 
Al jaren een van de leukste en beste foodblogs KLIK HIER 

Heb je nog leuke tips en links die je met anderen wil delen?
 Stuur ze naar ons.
 Blijf Gezond!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten